Отвори го главното мени

Викиизвор:Биро за консултации


Викиизвор: Биро за консултации
 
Кратенки:
ВП:БЗК


Бирото за консултации служи како пулт за поставување на прашања во библиотека. Корисниците поставуваат прашања поврзани со општото енциклопедиско знаење, а волонтерите на Викиизвор ќе се обидат да ви одговорат (на пр. Кој бил првиот британски монарх?). Пред да поставите прашање, Ве молиме користете ја кутијата за пребарување за да го пронајдете одговорот.


За помош за специфични прашања поврзани со Викиизвор:
Портал за помошWikisource-logo.png
Селска чешмаWikisource-logo.png
Помош за нови уредувачиWikisource-logo.png
Портал за помош Селска чешма Помош за нови уредувачи
Прашувајте општи прашања за користење на Викиизвор Прашувајте за специфични начела и операции за Викиизвор Служби за помош на новите корисници кои имаат прашања

Пред да поставите прашање, имајте на ум:

  1. Ве молиме потпишувајте ги кометарите со додавање на ~~~~ на крајот.
  2. Не ја давајте вашата е-пошта или други приватни детали.
  3. За да поставите ново прашање искористете ја врската „Кликнете тука за да почнете нов разговор“ дадена подолу.
  4. За одговор на Вашето прашање, често проверувајте ја оваа страница. Алтернативно, може да побарате да ви се одговори на вашата страница за разговор, Вашиот одговор е ценет.