За македонцките работи: Разлика помеѓу преработките

Нема измена во големината ,  пред 13 години
нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
*[[Нaционалниiот сепаратизм: земiшчето на коiе се имат развиiено и ке се развиiат за однапред.]]]]<ref>Прочитано на 3 седница на петроградското Македонско научно-литературно другарство „Свети Климент“ на 19 октомври 1903 г.</ref>
*[[Состауала, состауат и можит ли МакедонијаМакедониіа да состауат от себе оддел'на етнографцка и политична јединицаіединица?]]
*[[Неколку зборои за македонцкиiот литературен iазик]]