Душко Аврамов

(Пренасочено од Автор:Душко Аврамов)
Список на автори: А Душко Аврамов
(29 април 1938 - 19 јули 1998)
Видете исто така: биографија, медија, цитати.

Душко Аврамов е македонски поет за деца. Роден е во Скопје на 29 април 1938 година. Починал во Скопје на 19 јули 1998 година. Завршил Виша Педагошка Школа во Скопје 1963 година и Филолошки факултет во Скопје 1969 година.

ТворештвоУреди

 • Славејот на одмор (1970),
 • Болен зајко (1971),
 • Со песни низ оган (1971),
 • Ајкулата заби мие (1972),
 • Свет без граници (1974),
 • Има еден убав збор (1979),
 • Венец од ѕвезди (1980),
 • Те сакам, ме сакаш (1985),
 • Најсветлата ѕвезда (1990),
 • Ајде да се дружиме (1994),
 • Цвет до цвет (1996),
 • Стевче смелче (1996).


ЗабелешкиУреди

Надворешни врскиУреди